Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük para yöneticisi BlackRock Inc., New York Başsavcısı Eric Schneiderman'ın, şirketin, işlemlerini, kamuya kapalı bilgilerle yürüttüğü kanaatine vardığı analist araştırma programını sonlandırma konusunda anlaştı.

BlackRock, dünya genelinde analist araştırma programını kullanmayı bırakmayı kabul etti. BlackRock'ın 2009'da satın aldığı program, Barclays Global Investors'ın içindeki bir yatırım grubu olan Scientific Active Equities tarafından geliştirildi.

Schneiderman'ın soruşturması, araştırma programının, piyasanın gelecek analist raporlarına vereceği tepkilerin öncesinde kullanılabilecek olan kamuya kapalı analist beklentileri de dahil olmak üzere, önceki analist görüşlerinden daha fazlasının yansıtılmasını sağladığını ortaya koydu.

Anlaşma metnine göre BlackRock'ın uygulaması, eyalet başsavcısına, finansal hileyi hedef alması için geniş kapsamlı güç sağlayan 100 yıllık New York Martin Yasası'nı ihlal ediyor.

BlackRock, soruşturmanın maliyetini karşılamak için eyalete 400,000 dolar ödemeyi kanul etti. New York'taki BlackRock, başsavcının soruşturmada bulduklarını ne kabul ne de inkar etti.