Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kargo şirketlerinin değer kaybetmesi ve yatırımcıların, Fed'in teşvik kesintilerini hızlandırıp hızlandırmayacağına dair bir işaret görmek için ABD'de bugün açıklanacak tarımdışı istihdam verisini beklemeye başlamasıyla Tokyo Borsası düştü. Topix Endeksi bu hafta 4. gününde de satıcılı seyretti.

Japonya'nın en büyük kargo şirketi Nippon Yusen K.K., Japonya Adil Ticaret Komisyonu'nun verdiği cezayı ödemek için 13.5 milyar yen ayıracağını söylemesinin ardından yüzde 1.5 değer kaybetti. Mitsubishi Materials Corp., şirketin fabrikalarından birindeki patlamada 5 kişinin ölmesinin ardından yüzde 1.6 düştü. Japonya ve Çin'de Intercept Pharmaceuticals Inc.'in karaciğer ilacını dağıtma hakkı olan Dainippon Sumitomo Pharma Co., klinik testlerin başarılı olması üzerine yüzde 17 değerlendi.

Topix Endeksi Tokyo saati le 12:49 itibariyle yüzde 0.2 aşağıda 1,294.20 puanda seyrediyor. Endekste değer kazanan her hisseye karşılık 2 hisse değer kaybetti. Endeks bu haftayı yüzde 0.7 aşağıda kapamaya hazırlanıyor. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.1 kazançla 15,859.63 puana çıktı. Yen, dolar karşısında yüzde 0.1'in altında zayıflayarak 104.90'dan işlem gördü.

Yatırımcıların şu anda Fed konusundaki gelişmelerin yanısıra, kazanç rakamlarını da görme ihtiyacı duydukları noktada olduklarını söyleyen Tachibana Securities Co.'nun Tokyo'daki piyasa analistlerinden Kenichi Hirano, "Son zamana kadar ABD'den ne zaman iyi bir haber gelde hisseler yükseliyordu. Ancak bu trend son istihdam raporunun ardından, faizlerin yükselmesi, hisselerin de düşmesiyle son buldu. Bir sonraki istihdam verisi muhtemelen iyi gelecek, ancak piyasaların tepkisini görmek istiyorum" diye konuştu.