Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

(19:45'te güncellendi)

Dolar yen karşısında, Fed teşviklerinin görünümüne ilişkin beklentiler ile son üç haftanın en düşük seviyesine gerilerken, gelişen piyasa hisse senetleri değer kazandı. Standard & Poor’s 500 Endeksi düşerken, nikel, Endonezya'nın cevher ihracatına yasak koymasının ardından yükseldi

Dolar yen karşısında yüzde 0.8 değer kaybederek, New York saati ile 12:15'te, 103.31 seviyesine geldi. S&P 500 Endeksi, geçen hafta yüzde 0.6 yükselmesinin ardından yüzde 0.2 geriledi. Gelişen piyasa hisse senetleri, yükselişini ikinci güne taşıdı. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 yükseliş gerçekleştirdi. ABD Hazine tahvilleri, 10 Ocak'ta yaklaşık dört ayın en hızlı rallisini yapmasının ardından bugün de yükseliyor. Nikel yüzde 2.8 sıçradı, ABD doğal gazı yüzde 4.6 değer kazandı. Ham petrol, İran'ın nükleer programının önündeki perdeyi kaldırmayı kabul etmesinin ardından değer kaybetti.

ABD'de yarın açıklanacak olan perakende satışları verisinde ekonomistler tarafından yavaşlama beklenirken, bu durum geçtiğimiz haftaki tarım dışı istihdam verisinin de kötü çıkmasıyla Fed'in tahvilalım programını azaltmayı hızlandırmayacağı ihtimallerini ateşleyebilir. JPMorgan Chase & Co., Bank of America Corp., Goldman Sachs Group Inc., ve Citigroup Inc., bu hafta kârını açıklayacak 29 banka arasında yer alıyor. Endonezya dün işlenmemiş mineral cevheri ihracatına yasak getirdi, ancak Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc.'ye bakır konsantreleri ihracını devam ettirme izni verdi.

Londra'da Rabobank International kıdemli Döviz stratejisti Jane Foley, "Fed halen dünyada en güvercin merkez bankalarından biri," dedi ve "Cuma günü gelen veri ve ondan sonra doların performansı, Fed'in çok genişlemeci bir merkez bankası olduğunun ve bir süre daha çok genişlemeci kalabileceğinin altını çiziyor" şeklinde görüş bildirdi.

(19:45'te güncellendi)