Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Çin Borsası, teknoloji ve tüketici şirketlerinin değer kaybetmesiyle 5 ayın en düşüğüne geriledi. Aluminum Corp. of China Ltd., kâr açıklamasının ardından ham madde üreticilerindeki kazançları devam etti.

Apple Inc.'in tedarikçilerinden GoerTek Inc., Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesine indi. Gree Electric Appliances Inc. yüzde 4.6 değer kaybetti. Chalco olarak da bilinen Aluminum Corp. of China, 2013'te 1 milyar yuan net gelir tahmin etmesinin ardından yüzde 5'in üzerinde primlendi. Jilin Ji En Nickel Industry Co., Endonezya'nın, nikel arzını azaltmak için demir minerali ihracatını yasaklaması üzerine yüzde 10 tırmandı.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.6 kayıpla 2,001.57 puana gerileyerek 31 Temmuz'dan bu yana en düşük kapanışına hazırlanıyor. Endeks erken saatlerde Çin'in sermaye piyasaları regülatörünün, ilk halka arzların denetimini sıkılaştırmayı planladığını söyleyerek, yeni hisse arzının hızının yavaşlayabileceği spekülasyonuna neden olmasının ardından yüzde 0.7 yükselmişti. Şanghay endeksi bu yıl ekonomik büyümedeki yavaşlama sinyalleri ve hisse satışlarının yeniden başlamasının, mevcut hisselerdeki fonları uzaklaştıracağı endişesiyle yüzde 5.3 düştü.

Hongyuan Securities Co.'nun analistlerinden Tang Yonggang, "Ekonomimiz, piyasada sağlam bir kazanç sağlamaya yetecek kadar güçlü değil" dedi.

CSI 300 Endeksi yüzde 0.9 kayıpla 2,184.79 puana gerilerken, Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.1'in altında düştü. Bloomberg China-US Endeksi 10 Ocak'ta yüzde 1.2 aşağıda kapanmıştı.