Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa'nın altyapı ve gayrimenkûl sektörünü destekleyen Çin'in 575 milyar dolarlık devlet fonu China Investment Corp., küresel ekonomik toparlanmanın bir sonraki safhasının, gelişmiş piyasalar güdümünde olacağını savundu.

Avrupa'nın çok fazla potansiyelini olduğunu dile getiren China Investment Corp. Başkanı Ding Xuedong, "Negatiften pozitife dönüyor, bu nedenle çok fazla yatırım fırsatı olmalı" dedi.

ABD'nin Pekin merkezli fonun odağında olmayı sürdüreceğini belirten Ding, Asya ve gelişmekte olan ekonomilerde ekonomik büyümenin yavaşlamasıyla, bu bölgelerde hedefli yatırım fırsatlarının değerlendirileceğini söyledi.

Fed tahvil alımlarını azaltır ve faizler de artarken, Wall Street'in en büyük bankaları, gelişmekte olan ülke varlıklarındaki, hisselerin gelişmiş ülkelere kıyasla en büyük negatif farkını arttıran geçtiğimiz yılki düşüşün devam edeceğini söylüyor. Goldman Sachs Group Inc. gelişen piyasa hisse, tahvil ve para birimlerinde önümüzdeki 10 yılda "kaydadeğer oranda düşük performans" öngörerek yatırımcılara, gelişmekte olan ülkelerdeki varlıklarını azaltmaları tavsiyesinde bulundu.

ABD 2012 itibariyle CIC'in çeşitlendirilmiş varlık yatırımlarının yüzde 49.2'sini oluştururken, gelişen piyasaların oranı yzüde 23'te kaldı. ABD dışı gelişmiş ülke hisseleri ise fonun varlıklarının yüzde 27.8'ini oluşturdu.