Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisselerinin, değerleme endişelerinden kaynaklanan Kasım ayından bu yanaki en sert düşüşünü devam ettiren Asya Borsaları geri adım attı. MSCI Asya Pasifik Endeksi 3 ayın en sert düşüşüne işaret etti.

Çin'in 1 numaralı spor hizmetleri araçları üreticisi Great Wall Motor Co., Haval H8 modelinin teknik sorunları belirlemek için tanımıtını 3 ay ertelemesinin ardından yüzde 12 değer kaybetti. Satışlarının yüzde 47'sini Kuzey Amerika'da gerçekleştiren Japon otomobil üreticisi Honda Motor Co. yüzde 3.7 düştü. Dainippon Sumitomo Pharma Co., New York'taki ortağı Intercept Pharmaceuticals Inc.'in, karaciğer ilacını piyasaya çıkarmak için daha büyük bir şirketin yardımına ihtiyacının olabileceğini söylemesinin ardından yüzde 7.6 değer kaybetti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.4 kayıpla 138.77 puana gerileyerek 30 Eylül'den bu yana en büyük düşüşüne işaret etti. Tüm sektör gruplarının düşüş kaydettiği endekste değer kazanan her hisseye karşılık 3 hisse değer kaybetti.

Yatırımcıların, stratejist ve analistlerin Ekim'den beri sordukları "2013'ü destekleyen iyimserlik, kazançlara yansıdı mı?" sorusunu sormaya başladığına dikkat çeken IG Ltd.'ın Melbourne'deki piyasa stratejisti Evan Lucas, "Wall Street'in gece yarısı tepkisi, bazılarının sonunda bu soruyu gerçekten sorduğuna işaret ediyor" dedi.

Standard&Poor's 500 Endeksi dün yüzde 1.3 ile 7 Kasım'dan bu yana en sert düşüşünü kaydederken, 3 günlük tatili sonarasında yeniden açılan Topix Endeksi de yüzde 2.3 geriledi. İthalatın tırmanmasıyla Japonya'nın cari açığı Kasım'da rekora genişledi.