Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de Hazine tahvilleri, Charles Plosser ve Richard Fisher'ın konuşmalarından önce düşmesiyle 10 yıllık tahvil faizleri bir ayın en düşük seviyesinden çıkışa başladı.

ABD Hazine tahvilleri, yatırımcılar ekonomistlerin perakende satışlarının yavaşladığını göstereceğini tahmin ettiği verileri beklerlerken üç günlük kazançtan düştüler. Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart dün ABD'de tahvil alımı azaltımı kararını destekledi. Bloomberg anketine katılan analistlerin bugün gelecek veriler öncesinde, Kasım'da yüzde 0.7'lik artıştan sonra perakende satışları Aralık'ta yüzde 0.1 yükselmesi bekleniyor.

Bloomberg Tahvil İşlemcisine göre, 10 yıllık gösterge tahvil faizleri iki baz puan tırmanarak Londra saatiyle 09:24 itibariyle yüzde 2.85'e çıktı. Faiz oranı dün 11 Aralık'tan beri en düşük seviye olan yüzde 2.82'ye geriledi. Kasım 2023 vadeli yüzde 2.75'lik tahvilin fiyatı 6/32 inişle 99 5/32'yi buldu.

Bloomberg Dünya Tahvilleri Endekslerine göre, ABD Hazine tahvilleri bu sene yüzde 1, Almanya tahvilleri yüzde 0.5 getiri sağladı.