Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

JPMorgan Chase & Co.'nun çeyrek dönem karı, Bernard Madoff'un Ponzi oyunu ile ilişkili 2.6 milyar dolarlık dava tecil anlaşması sonrası, yüzde 7.3 düştü ve artan yasal maliyetler, bankanın üç yıldır süren rekor yıllık kar açıklamalarına nokta koydu.

ABD'nin en büyük bankası olan New York merkezli JPMorgan'ın net karı, geçen yılın dördüncü çeyreğinde 5.28 milyar dolara ve hisse başına karı 1.39 dolara geriledi. Banka geçen yılın aynı döneminde 5.69 milyar dolar kar ve 1.39 dolar hisse başına kar açıklamıştı. Madoff anlaşması ve diğer bir defalık kalemler dışarıda tutulduğunda, hisse başına kar 1.40 dolar seviyesinde. Bloomberg'in anketine katılan 22 analistin tahminlerinin ortalamasına göre, hisse başına karın 1.37 dolar seviyesinde çıkması bekleniyordu.

Banka CEO'su, 57 yaşındaki Jamie Dimon, Banka'nın, alıcıları yanlış yönlendirme, piyasalarda hile ve müşterilerin bazı şüpheli işlemlerine göz yumma gibi iddiaları içeren yasal sorunlarını azaltmaya çalışıyor. Banka'nın geçen yıl dördüncü çeyrek karını 850 milyon dolar düşürdüğünü kaydettiği Madoff anlaşması, JPMorgan'ın yasan anlaşmalara 23 milyar dolar harcadığı yılda gerçekleşti.

New York'ta CreditSights Inc. kıdemi bankacılık analisti Pri de Silva, "Herşey dikkate alındığında, kötü bir çeyrek değildi," dedi ve "Kirli mutfak lavabosu gibi bir çeyrekti, bazı yasal konuları çözdüler" şeklinde görüş bildirdi.