Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, Türkiye'de cari açığın genişlemesi sonrasında hisselerde yaşanan düşüşün öncülüğünde, son üç günde ilk defe geriledi. Rusya rublesi merkez bankasının stokları sınırlaması ile beş yılın en düşüğüne indi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 düşerek New York saati ile 10:09'da 973,65 puan oldu. BIST 100 Endeksi ise Başbakan Recey Tayyip Erdoğan'ın yolsuzluk soruşturması ile ilgili açıklamaları sonrasında kayıp yaşarken, Türk Lirası rekor düşüğe geriledi. Hindistan'da gösterge endeks, Tata Consultancy Services Ltd. öncülüğünde yedi haftanın en yükseğinden geriledi. Ruble Nisan 2009'dan bu yana en dip seviyede.

Endekste işlem gören 10 gruptan 9'u gerilerken, düşüşlere sağlık hizmetleri, emtia ve sanayi şirketleri liderlik etti. Türkiye'de cari aşık Kasım ayında 2.9 milar dolardan 3.9 milyar dolara genişledi. Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart dün, tahvil alım programında azaltmayı desteklediğini açıklamıştı. Fed yönetim kurulu üyeleri Charles Plosser ve Richard Fisher'ın da bugün konuşma yapması bekleniyor.

iShares MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi ETF'leri ise yüzde 0.4 yükselerek 39.93 dolar oldu. Chicago Board Options Exchange gelişen piyasalar volatilite endeksi ise yüzde 2.9 tırmanarak 22.94 seviyesinde.

Gelişen piyasa tahvilleri ile ABD Hazine tahvilleri arasındaki fark bir baz puan azalarak 320 baz puana geldi.