Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Gübre Fabrikaları TAŞ (GÜBRETAŞ), geçen yıl satışlarını önceki yıla göre yüzde 7,5 oranında artırarak 1 milyon 670 bin tona çıkarırken, tarihinin yeni satış rekoruna ulaştı.

GÜBRETAŞ açıklamasına göre şirketin 2013 sonuçları ve 2014 hedeflerinin değerlendirdiği yıllık satış değerlendirme toplantısı, 9-12 Ocak tarihlerinde Nevşehir'de yapıldı. GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta'nın başkanlığında gerçekleşen etkinliğe Genel Müdür Yardımcıları Tahir Okutan, İsmail Babacan ve Yakup Güler ile satış, pazarlama, ürün geliştirme, lojistik ve dış ticaret departmanlarının müdürlerinin yanı sıra Türkiye genelindeki bölge satış müdürlüklerine bağlı müşteri temsilcileri ile mobil satış temsilcilerinden oluşan 80 kişi katıldı.

Şirketin yıllık satış verilerinin değerlendirildiği toplantıda, sektör ve sahayla ilgili genel sorunlar ve çözüm önerileri de ele alındı. Bu yıl ayrıca sıvı-toz gübre ürünleriyle ilgili düzenlenen çalıştaya, TKİ ve TARKİM firmalarının temsilcileri sunumlarıyla katkı verdi.

Şirket, 2013 yılında yüzde 7,5 artış oranıyla 1 milyon 670 bin tonluk satış rekoru gerçekleştirerek son yıllardaki istikrarlı büyümesini devam ettirdi.

Toplantıda konuşan Genel Müdür Osman Balta, son yıllardaki istikrarlı yükselişle satış, ciro ve karlılık rekorları kırmayı gelenek haline getiren GÜBRETAŞ'ın geçen yılı da rekoruyla tamamladığını vurguladı.

Şirketin 2013'teki genel faaliyetlerini özetleyen Osman Balta, şunları kaydetti:

"Şirketimiz, her yönüyle büyüme içinde. Bu büyümeyi sürdürme adına 2014 yılı satış hedefimizi 1,7 milyon ton olarak belirledik. Lojistik ve üretim alanındaki altyapı projelerimiz tamamlandığında, önümüzdeki 3-4 yılda pazar payımızı yüzde 35'ler seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun yanında Türkiye genelindeki sosyal sorumluluk ve tarımsal eğitim faaliyetlerimizi de sürdürerek, bu topraklara değer katmaya devam edeceğiz."

AA