Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser, tahvil alım programının azaltılmasını "doğru yöne adım" olarak nitelerken, ABD ekonomisinin 2014 yılında yüzde 3 büyüyeceği tahmininde bulundu.

2014 yılında oy hakkı bulunan Plosser, işsizlik oranının yıl sonunda yüzde 6.2'ye gerileyeceği beklentisinde olduğunu söylerken, enflasyonun ise yıl içerisinde yüzde 2 hedefine ulaşacağı tahmininde bulundu.

Parasal genişlemenin muhtemelen kayda değer bir kazanç sağlamayacağı görüşünde olduğunu belirten Plosser, Aralık ayı istihdam verisinin çok fazla üzerinde durulmaması gerektiğini söyledi.

Plosser iş gücü piyasasının beklenenin üzerinde bir pefrormans gösterdiğini ve Fed'in "iş gücü piyasasında istikrarlı artış" hedefine ulaştığını vurgularken, iş dünyası yatırımlarının da bu yıl içerisinde toparlanacağını ve konut sektöründeki yükselişin de devam edeceğini söyledi.

Fed'in tahvil alımlarını 2014 yılında düzeyli olarak azaltma stratejisinden memnun olduğunu da ifade eden Plosser, faiz oranlarını ise işsizlik oranı yüzde 6.5 olduğunda düşürmek için acele etmemek gerektiğini sözlerine ekledi.