Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uzun süren görüşmelerin ardından ABD'de Temsilciler Meclisi, Amerikan hükümetini 30 Eylül'e kadar finanse edecek ve Ekim'deki kısmi kapanmanın tekrarını önleyecek 1.1 trilyon dolarlık yasa tasarasını kabul etti.

Senato'dan bu hafta geçmesi beklenen tasarı, Temsilciler Meclisi'nde 67'ye karşı 359 oy ile kabul edildi. Mevcut fonlama nın dün gece sonlanacak olmasıyla, Kongre'nin her iki kısmı da, Başkan Barack Obama'nın imzaladığı ve tarihi 18 Ocak'a erteleyecek farklı bir tedbiri onayladı.

Beyaz Saray'ın desteklediği uzun vadeli harcama tasarısı, ABD hükümetinin 1.01 trilyon dolarlık operasyonlarını ve savaş finansmanı için ek fonları içeriyor. Anlaşma sağlamak için Cumhuriyetçiler, Obama'nın sağlık yasasının fonlamasını engelleme taleplerinden vazgeçerken, Demokratlar da önce verdikleri teklifin altında harcamayı kabul etti.

Temsilciler Meclisi Tahsisat Komitesi'nin Demokrat Başkanı Nita Lowey, anlaşmada kimsenin istediğinin tamamını almadığını söyleyerek, tasarıyı "iyi ve sağlam" olarak niteledi.