Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası B Grubu'ndaki ilk maçında Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Tokatspor'u 2-0 yendi ve gruplara galibiyetle başladı.

Birçok pozisyona girdiği maçta ilk golünü ancak 69. dakikada penaltıdan Selçuk İnan'la bulan sarı-kırmızılılar, bu oyuncunun 87. dakikada ikinci penaltı vuruşunu değerlendirememesi sonrası 90+2. dakikada Amrabat'ın golüyle müsabakadan 2-0 galip ayrıldı.

Grup etabına 3 puanla başlayan "Cim Bom", kupadaki ikinci maçını 19 Ocak Pazar günü deplasmanda Medical Park Antalyaspor ile oynayacak.


- Elle oynama kararı, Galatasaraylıları kızdırdı

Karşılaşmanın 24. dakikasında Tokatspor ceza sahası içinde hakem Koray Gençerler'in verdiği elle oynama kararı, Galatasaraylı futbolcuların tepkisine neden oldu.

Kale önünde Tokatsporlu Furkan Özyurt'un Burak Yılmaz'ın arkasından elini uzatarak topa müdahalesi sonrası penaltı kararı bekleyen sarı-kırmızılı futbolcular, kararın aleyhlerine verilmesi sonrası hakem Koray Gençerler'e itirazlarda bulundu.

Topa Burak'ın eliyle müdahale ettiği yönünde karar veren Gençerler, itirazları dikkate almadı


- Bruma sakatlandı

Galatasaray'ın Portekizli genç yıldızı Bruma, Tokatspor maçının ilk yarısında sakatlandı.

İlk yarının son bölümünde girdiği bir ikili mücadelede yerde kalan ve sakatlık geçiren Bruma, oyuna tekrar dönmesine karşın maça devam edemedi.

Genç oyuncu, ikinci yarıya başlarken yerini Aydın Yılmaz'a bıraktı.



- Tokatspor sahada 12 kişi


Maçın 63. dakikasında oyuncu değişikliğine giden Tokatspor'da Gökhan Köseoğlu'nun maça dahil olması sonrası sahadan hiçbir oyuncu çıkmayınca, bir anda konuk ekibin futbolcu sayısı 12'ye çıktı.

Daha sonra yapılan uyarının ardından oyundan çıkacak ismin kendisi olduğunu öğrenen Recep Yaşar, sahanın dışına çıktı ve maça tekrar başlandı.


- Tokatspor kupada ilk gollerini yedi

B Grubu karşılaşmasında Galatasaray'a 2-0 yenilen Tokatspor, bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk kez gol yedi.

Eleme turlarında daha önce Boluspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Kayserispor'u 1-0'lık skorlarla yenen Tokatspor'un bu kulvarda filelerini havalandıran ilk takım Galatasaray oldu.

- Tokatsporlu taraftarlardan 60. dakika şovu

Tokatspor taraftarları, Tokat'ın plaka numarası olan 60. dakikaya gelindiğinde tribünde bir gösteri yaptı.

Maçın 60. dakikasında cep telefonlarının ışıklarını açan konuk ekip taraftarları, tezahüratlar eşliğinde görsel şov gerçekleştirdi.