Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasalar teknoloji hisseleri, gelişmekte olan ülke hisselerinin çoğu düşerken rekora tırmandı. Malezya ringgiti, gelişen piyasa paralarındaki düşüşe öncü oldu.

Tencent Holdings Ltd., Çin'in lojistik merkez operatörlerinden birine yatırım yapacağını açıklamasının ardından Hong Kong'ta rekor seviyeye tırmandı. Advanced Info Service Pcl, Tayland'ın SET Endeksi'ndeki yüzde 1.4'lük kazanca öncülük etti. Idea Cellular Ltd., Credit Suisse Group AG'nin not indiriminin ardından yüzde 5 değer kaybetti. Ringgit ve Endonezya rupisi, ABD doları karşısında yüzde 0.3 zayıfladı.

Değer kazanan 236 hisseye karşılık 258 hissenin değer kaybettiği MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Hong Kong saati itibariyle yüzde 0.1 kazançla 978.60 puanda seyrediyor. Endeks 2. gününde de yükseliyor. Son 12 ayın en iyi performansına sahip olan gelişen piyasalar teknoloji hisseleri bugün Tata Consultancy Services Ltd.'ın kazançlarını açıklamasının öncesinde yüzde 1.1 primlendi.

ABD ve Avrupa'daki ekonomik büyüme görünümünün iyileştiğini ve bunun da gelişen piyasa teknoloji şirketlerinden siparişlere yansıyacağını söyleyen Geojit BNP Paribas Financial Services Ltd.'ın araştırma müdürü Alex Mathews, "Teknoloji hisseleri güvenli bir seçenek gibi görünüyor" dedi.

ABD'de S&P 500 Endeksi dün Bank of America Corp. ve JPMorgan Chase&Co.'nun beklentinin üzerinde kâr açıklamalarının ardından 2014'teki kayıplarını geri aldı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 2.4 düştü ve 12 aylık kazançlarının 10 katından değerleniyor. MSCI Dünya Endeksi 2014'te yüzde 0.1'in altında kayıpla, 12 aylık tahmini kazançlarının 14.8 katından fiyatlanıyor.