Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

Texas Senato Adayı Steve Stockman seçim kampanyası bağışları için Bitcoin kabul edeceğini ve Overstock.com'un müşterilerinin nişan yüzüklerini Bitcoin ile alabileceğini açıklamasına rağmen, Wall Street Bitcoin'in geleceğini para biriminden ziyade bir ödeme sistemi olarak görüyor.

Her iki şekilde de, Bitcoin şu ana kadar kârlı bir yatırım olarak gözüküyor. 2008'de başlatılan Bitcoin geçen sene sıçrayarak son 12 ayda 60 katını kazandı ve dün 936.51 doları gördü. Bitcoincharts.com'a göre fiyatlar 16 dolardan 1200 doların üstüne kadar değişiklik gösteriyor. Aynı süreçte, altın yüzde 26 değer kaybederken, en iyi ikinci performansı gösteren euro diğer para birimlerine göre yüzde 7 güçlenmişti.

Destekçileri Bitcoin'i değer kayıplarına karşı korunmasız para birimlerine bir alternatif olarak görürken, Çin'in merkez bankası bankaların sanal parayı kullanmalarını yasakladı ve Finlandiya otoriteleri Bitcoin'in gerçek para birimi niteliklerini taşımadığını açıkladı. Citigroup Inc., Bitcoin kullanıcılarının yüzde 1'inin dijital paranın yüzde 80'ine sahip olmasına rağmen, Bitcoin işlemleri hafiflerse topluma yararlı olabileceğini belirtti.

New York merkezli Societe Generale SA'nın yetkilisi Sebastien Galy, "Bitcoin, esas itibarıyla bir ödeme sistemi evrimi," diye görüş bildirdi.