Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:25'te güncellendi)

Avrupa hisseleri, Citigroup Inc.'un maden şirketlerine yatırım için uygun koşullar yaratması ve ABD'de işsizlik başvurularının altı haftanın en düşüğüne gerilemesi ile, altı yılın zirvesi yakınında büyük bir değişiklik yaşamadı.

Cie. Financiere Richemont SA, üçüncü çeyrek satış büyümesinin beklentilerin altında kalmasıyla yüzde 2 geriledi. Rio Tinto Group ve BHP Billiton Ltd., en az yüzde 2.5 yükselirken, United Utilities Group Plc, Morgan Stanley'in hisselerini önermesiyle yüzde 4.6 değer kazandı. Carrefour SA ise dördüncü çeyrek kârını açıklaması sonrasında yüzde 3.7 geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 kayıpla günü 333.99 puandan tamamladı. Gösterge endeks dün, Dünya Bankası'nın küresel ekonomik büyüme tahminlerini yükseltmesiyle Ocak 2008'den bu yana en yükseğe tırmandı. Ocak'ta yüzde 1.8 güçlenen endeks, 2013'te yüzde 17 ralli yapmıştı.

"Piyasadaki bir problem herkesin yükseliş beklemesi," diyen Paris merkezli Raymond James Financial Inc.'nin fon yöneticisi Louis de Fels, "Volatilite hala yüksek kalacak. Piyasada uzun ve devamlı bir yükseliş olmayacak. Aşağı yukarılar olacak ama bu senenin sonunda piyasanın daha yüksek olacağına dair gayet iyimseriz," diye görüş bildirdi.  

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, Stoxx 600'de işlem gören şirketlerin hacmi son 30 gün ortalamasının yüzde 25 üstünde seyretti.

(19:25'te güncellendi)