Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Guangdong Electric Power Development Co.'nun geçtiğimiz yıl kârının ikiye katlandığını tahmin etmesinin ardından Çin'in kamu hizmeti veren şirketleri ralli yaparken, otomobil üreticileri değer kaybetti. Şanghay Bileşik Endeksi kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi.

Guangdong Electric yüzde 1.5 primlendi. Huadian Power International Corp., elektrik üretiminde yüzde 1.2 artış açıklamasının ardından 3 haftanın en büyük sıçramasını yaptı. En büyük spor araba üreticisi Great Wall Motor Co. yüzde 4.3 değer kaybederek bu haftaki kayıplarını yüzde 9.9'a genişletti.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.1'in altında kayıpla 1,022.87 puana geriledi ve 395 hisse değer kaybederken 481 hisse değer kazandı. Endeks bu yıl ilk halka arzların yeniden başlamasının fonları dağıtacağı endişesiyle yüzde 4.4 düştü. Çin Sermaye Düzenleme Komisyonu, 13 garantör ve 44 kurumsal yatırımcıyla birlikte ilk halka arz fiyatlarını kontrol etmeye başladı ve China Wafer Level CSP Co., Şanghay'da hisse satışına başlama planını erteleyeceğini söyledi.

Sermaye regülatörünün, ilk halka arz satışlarını yavaşlattığını ve yüksek fiyatlamalara son vermek için üzerine gitmesiyle piyasanın 2,000 puan seviyelerinden bir miktar destek alacağını söyleyen Zheshang Securities Co.'nun stratejistlerinden Wang Weijun, piyasada dalgalanma öngördü.

CSI 300 Endeksi yüzde 0.1 kazançla 2,211.33 puana çıkarken, Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.4 düştü. ChiNext küçük ölçekli şirketler endeksi, rekor kapanışını test etmesinin ardından yüzde 1.4 geriledi. Bloomberg China-US Endeksi dün New York'ta yüzde 0.1'in altında düşüş kaydetti.