Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri teknoloji şirketlerinin öncülüğünde bu ayın ilk haftalık kazancına doğru ilerliyor.

Neway Valve (Suzhou) Co. yüzde 43 artarken, Apple Inc. için dokunmatik ekran yapan TPK Holding Co., Taipei'de 3 ayın en sert yükselişini kaydetti. Tencent Holdings Ltd. Credit Suisse Group AG'nin hisse notunu yükseltmesiyle rekor seviyeye ralli yaptı. PetroVietnam Gas Joint-Stock Co. gösterge endeksin rallisinin 11. gününde yüzde 2 güçlendi. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.9 zayıfladı. Güney Kore wonu üç günlük düşüşe son verdi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.1 artışla Hong Kong saatiyle 14:08'de 975.60 puanı buldu ve haftalık kazancını yüzde 0.6'ya çıkardı. Endeks bu sene yüzde 2.7 kaybetti. Teknoloji endeksi geçen seneki rallisini yüzde 12'ye yükselterek 10 sektör arasındaki en iyi performansı sergiledi.

"Gelişen piyasa hisseleri son zamanlarda çok iyi performans sergilemiyor," diyen Seul merkezli Samsung Asset Management Co.'nun fon yöneticisi Han Sang Soo, "Ancak ABD gibi gelişmiş ülkelerdeki ekonomik toparlanma beklentileriyle teknoloji hisseleri bazı yatırımcıların ilgisini çekiyor," diye görüş bildirdi.

MSCI endeksindeki enerji ve sağlık sektörü şirketleri göstergesi kazanırken, finansal hisseler geriledi. Filipinler Borsa Endeksi yüzde 0.4 güçlenmeyle bir ayı aşkın en yüksek seviyeyi görürken, Güney Kore'nin Kospi endeksi yüzde 0.7 kaybetti.