Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

MobilAltın ile bireylere dijital altın çeki ya da fiziki altın gönderilebiliyor.

MobilAltın servisinin yaratıcısı MarketTail’in Pazarlama ve Analitik Direktörü Güçlü Bacak, "Sistem, 256 bit SSL, 3D secure ödeme, tek kullanımlık şifre SMS'leri gibi son derece gelişmiş güvenlik protokollerini barındırıyor. Bireyler web sitesi üzerinden dijital altın hediye çeki veya fiziki altın gönderecekleri bireyin isim ve cep telefon numarasını girdiğinde karşı tarafa hediye hakkında kısa mesaj gönderiliyor. Kısa mesajın geldiği GSM numarası ile web sitesine ücretsiz üye olunarak, dijital altın hediye çekleri değerlendirilebiliyor." dedi. İstenirse fiziki altın teslim edildiğini hatırlatan Bacak, "İsteyen bireyler kendilerine gönderilen dijital altın çekini bir başkasına hediye edebildiği gibi banka hesabına transferini de isteyebilir" dedi.

Sistemin zincir mağazalar, büyük hacimli faaliyet gösteren sanayi şirketlerinin de kullanımına uygun olduğunu söyleyen Güçlü Bacak, "Bu şekilde firmalar çalışanlarına ek prim vermek yerine altın vererek bireylerin tasarruf ihtiyaçlarına anlamlı katkıda bulunabilirler" dedi. "MobilAltın ile yeni bir dönemin ilk ürününü veriyoruz. Müşterilerimiz internet ve mobil teknolojinin imkânlarıyla geleneksel bir tasarruf aracı niteliğindeki altına daha kolay ve güvenli erişme imkânına sahip olacak" diyen Bacak, 2014 yılında yeni ürün ve hizmetlerin MobilAltın yanında farklı markalarla birey ve firmaların hizmetine sunulacağını sözlerine ekledi.

MobilAltın nasıl çalışıyor?

MobilAltın, ilk aşamada yurtdışında yaşayanların ihtiyaçları düşünülerek ortaya çıktı. Türkiye'deki arkadaş ve aile bireylerinin özel günlerinde bulunamayanlara altın hediye etme imkânı sağlamak üzere tasarlanan sistem, bireylerin güvenli şekilde altın göndermesini sağlıyor. İster dijital altın hediye çeki, ister fiziki altın gönderimi yapılabiliyor. Bireyler, kendilerine hediye edilen dijital altın hediye çeklerini ücretsiz üye olduktan sonra fiziki altın olarak istemenin yanında, dilerlerse yalnızca bir SMS atarak bir başkasına hediye edebiliyor veya banka hesabına TL karşılığının transfer edilmesini talep edebiliyor. Fiziki altın olarak, güvenilirliği ve taklit imkanının olmaması sebebiyle İstanbul Altın Rafinerisi’nin GRAMALTIN ürünleri teslim ediliyor.