Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İki piyano sanatçısı arkadaş, Avrupa'da yaygın olan ev konserleri konseptini Ankaralı sanatseverlerle buluşturarak hayallerini gerçeğe dönüştürdü.

Piyanistler Ilgın Salman ve Koray Okyay, evde konser düşlerini "Mozarthaus Sanat ve Konser Evi''yle hayata geçirdi.

Sanatçılar, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, klasik batı müziği ve caz dinleyicilerini, sıcak bir ortamda sanatçılarla biraraya getirmek amacıyla yola çıktıklarını söyledi.

Geçen ay açılan konser evinin kısa sürede çok sayıda sanatçıyı ağırladığını anlatan Koray Okyay, "İkimizin de çocukluk hayalini gerçekleştirdik bu mekanla. İnsanın kendisini evinde hissettiği, rahat ve aynı zamanda seçkin bir ortam oluşturmak, sanatçılarla dinleyici arasında sıcak bir birliktelik sağlamak istedik" dedi.

-25-30 kişilik butik konser salonu

Mozart'ın, müzik tutkunları tarafından çok sevilen ve tanınan bir isim olduğunu ve projeleriyle tamamen örtüştüğünü belirten Okyay, bu nedenle mekanın isminde de Mozart'tan esinlendiklerini dile getirdi.

Okyay, Türklerin Mozart'ın "Türk Marşı"nı çok iyi bildiklerini ve bir sempati beslediklerini vurgulayarak, "Bu kapsamda alışılagelmiş konser salonlarının aksine, sahne ile seyirci arasındaki mesafeyi ortadan kaldırarak, dinleyicilerin sanatçılarla içiçe olabilecekleri, küçük ikramlar eşliğinde haftalık olarak butik konserlerin düzenleneceği 25-30 kişilik bir konser salonu yaptık. Ayrıca konser salonumuz, konservatuvar öğrencilerinin ve özellikle de akademisyenlerin sanatsal aktivitelerinde rahatlıkla kullanabilecekleri, gerekli nitelikleri bünyesinde barındırıyor" diye konuştu.


-Klasik müzik konserleri, resitaller, şan konserleri

Açılış konserini İtalyan Basını'nın "piyanonun şeytani meleği" olarak tanımladığı dünyaca tanınan piyanist Emre Şen ile yaptıklarını belirten Salman, her hafta klasik müzik ve caz konserlerinin yanı sıra açıklamalı klasik müzik dinletileri, film müziği geceleri, yılbaşı konserleri gibi farklı organizasyonların da programda yer aldığını bildirdi.

Salman, klasik müzik konserleri kapsamında ise resitaller, oda müziği konserleri ve şan geceleri düzenlediklerini kaydetti.