Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Başbakan Erdoğan, Brüksel'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanında düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, dolar ve avronun Türk lirası karşısında son yılların en yüksek seviyesine ulaştığı belirtilerek, "Bunun için bir tedbiriniz olacak mı, yükselişi neye bağlıyorsunuz" diye sorulması üzerine, şunları söyledi:

"Başbakan Yardımcım, değişik televizyon kanallarında süreçle ilgili düşünceleri anlatıyor. Tabii olay, 17 Aralık'a bağlanırsa bu yanlış olur. Şu anda ABD'de FED'in yaptığı girişimler var, ülkemizde bu olayı, ben zaten süreklilik arz edecek bir olay olarak görmüyorum. Türkiye'den para çıkışı sıkıntı verecek bir konumda değil. Rakamlar cüzi rakamlar. Bunları Türkiye, rahatlıkla absorbe edecek konumdadır.

Şu anda gerek Başbakan Yardımcımın dün akşam yapmış olduğu konferansta, uluslararası noktada attığı bir adım var. Yine Maliye Bakanımın Londra, ABD seyahatiyle oralardaki çevrelerle yapacakları görüşmeler, çalışmalar var. İnanıyorum ki bu çalışmalarla olay, çok daha farklı bir havaya girecektir. Bizim bu seyahatimiz bundan sonra liderlerle yapılacak karşılıklı görüşmeler, bizim atacağımız başka adımlar var, bu adımlarla birlikte de yine normale dönecektir diye düşünüyorum."

AA