Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Merkez Bankası'nın finansal sisteme fon enjekte etmesinin ardından para piyasası oranlarının düşmesi ve Japonya Merkez Bankası'nıb 2 gün sürecek toplantısına başlamasıyla Asya Borsaları kazanç sağladı.

Çin'in en büyük bankası Industrial&Commercial Bank of China Ltd. yüzde 2.5 değerlendi. LG Display Co., Bank of America Merrill Lynch'in şirketin hisse notunu yükseltmesinin ardından yüzde 2.3 primlendi. Avustralya'nın en büyük 3. demir madencisi Fortescue Metals Group Ltd., Çin'de metal fiyatları göstergesinin düşmesi üzerine yüzde 4.6 düştü.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 kazançla Tokyo saati ile 15:09 itibariyle 139.50 puana geriledi. Endekste değer kaybeden her 2 hisseye karşılık 3 hisse değer kazandı. Endkes dün Çin'in geçtiğimiz çeyrekte ekonomik büyümesinin yavaşlamasının ardından düştü. Çin Yeni Yılı tatilinin öncesinde artan nakit talebinin para piyasası oranlarını 7 ayın en yükseğine tırmandırmasının ardından Çin Merkez Bankası dün Sabit Kredi Mekanizması'nı (SLF) kullanarak büyük bankalara fon enjekte etti ve traderlara göre bugün de 255 milyar yuanlık ters repo anlaşması yaptı.

Çin'in hamlelerinin kredite sıkışıklığı korkularını azaltacağını ve Çin ekonomisine fon akışının devamını sağlayacağını söyleyen IG Ltd.'ın stratejistlerinden Evan Lucas, "Bu, merkez bankasının durumu günlük olarak izlediğinin ve para piyasasını başıboş bırakmayacağının kanıtı" dedi.