Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Dünya Ekonomik Forumu'nun  44. Davos yıllık toplantıları açılışı törenle yapıldı.

Açılış töreninde konuşan Dünya Ekonomik Forumu Başkanı Klaus Schwab, yapılacak oturumlarda forum katılımcılarının insani değerleri tartışmalarının merkezine koymalarını istedi.

Schwab, "Dünya Ekonomik Forumu'nun dünyanın içinde bulunduğu durumu geliştirme taahhüdüne ulaşmak istiyoruz, bunun için değerler önemli" dedi.

Forumun aktör Matt Damon, ünlü tenor Juan Diego Florez ve film yapımcısı Şirin Neshat gibi üç önemli sanatçıyı 2014 Kristal Ödülleri'ne layık gördüğünü belirten Schwab, "Sanat kalbin en iyi dilidir" ifadesini kullandı. Schwab'ın konuşmasının ardından sanatçılara ödülleri takdim edildi.

"Dünyayı yeniden şekillendirmek: Toplum, siyaset ve iş dünyası açısından sonuçları" konulu toplantılar, 25 Ocak cumartesi gününe kadar sürecek. Toplantılarda toplam 100 ülkeden 2 bin 500'den fazla katılımcı çeşitli konuları tartışacak.

"Yıkıcı buluşlar", "Kapsayıcı büyüme", "Toplumun yeni beklentileri" ve "9 milyonluk dünya" toplantıların ana tartışma konularını oluşturacak. Foruma 40'tan fazla lider katılacak.

Ayrıca bu yıl kadın katılımının yüzde 15 olduğu belirtilen Davos’a en fazla kadın katılımcı Türkiye’den oldu.