Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Standard&Poor's 500 Endeksi, küresel büyümeye ilişkin iyimserliğin, bilanço rakamlarındaki olumsuzlukları gölgelemesiyle dün 3 gündür ilk kez yukarıda kapandı. Yen dün dolar karşısında zayıflarken, altın düştü; doğalgaz ise ABD'nin Kuzeydoğu'sunu esir alan kar fırtınasının etkisiyle tırmandı.


S&P 500 Endeksi New York saati ile 16:23 itibariyle yüzde 0.3 yükselerek 1,843.80 puana çıktı ve endekste değer kaybeden her 2 hisseye karşılık 3 hisse değer kaybetti. Stoxx Europe 600 Endeksi 6 yılın zirvesini test etmesinin ardından kazançlarını azalttı. Çin Borsası dün para piyasası oranlarının 4 haftanın en düşüğüne geirlemesiyle yüzde 1.8 yukarıda kapandı. Bloomberg Spot Dolar Endeksi 5 yılın en yükseğindeki kazançlarını genişletmesiyle yen yüzde 0.2 zayıfladı. Altın yüzde 1 değer kaybederken, Brent petrol 3 günlük düşüşünü sonlandırdı. Doğalgaz yüzde 2.4 yükseldi.

Uluslararası Para Fonu (IMF), ABD ve İngiltere ekonomilerindeki hızlanmaya bağlı olarak bu yılki küresel büyüme tahminini yükseltti. Verizon Communications Inc., Johnson&Johnson ve Travelers Cos. yüzde 1'in üzerinde değer kaybederek Dow Jones Endeksi'ni yüzde 0.3 aşağı taşıdı. Çin Merkez Bankası önceki gün finansal sisteme para enjekte etti ve bankalara sağladığı kredi mekanizmasını genişletti.

Hisselerdeki güveni korumanın hâlen akıllıca olduğunu, ancak makro tablo beklendiği kadar ilerlemezse, kırılganlığın artabileceğini belirten Brüksel'deki KBC Asset Management NV'nin yatırım yönetimi müdürü Dirk Thiels, "Çin'in büyümesi saygı duyulacak düzeyde olmaya devam ediyor ve ekonomilerini dengelemek için açık bir şekilde yapısal önlemler alıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.