Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD'de etkili olan son kar fırtınası Janus nedeniyle en az 4 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Kanada'dan gelen ve ABD'nin kuzeydoğusundaki yaklaşık 56 milyon kişinin yaşadığı 13 eyalette etkili olan yoğun kar yağışı ve soğuk hava, ardında yaklaşık 40 santimetre kar bırakarak ülkeyi terk etti.

Farklı eyaletlerde en az 4 kişinin ölümüne neden olan Janus, bazı eyaletlerde hava sıcaklığının eksi 40 dereceye kadar düşürdü. Kar fırtınasının ardından yetkililer yoğun kar yağışı alan bölgelerde mevsim normallerinin altına düşen soğuk havanın yol açtığı buzlanmaya dikkati çekerek, vatandaşları gerekmedikçe dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Etkili olmaya başladığı dün ABD genelinde 3 binden fazla uçuşun iptal olmasına neden olan Janus nedeniyle bugün de bin 500'ü aşkın uçuş gerçekleşmedi.

  Kar yağışının sona ermesi üzerine tatil edilen okul ve kamu kurumlarının büyük bölümü yeniden faaliyetlerine başladı Soğuk hava sisteminin özellikle kara ve demiryolu ulaşımlarına olan olumsuz etkisinin devam ettiği gözlendi.

İnsanların yanı sıra evcil ve yabani hayvanlar üzerinde de etkili olan kar yağışının ardından buzlanmaya karşı önlemler alınmaya başlandı.


ABD yeni yıla Herkül kar fırtınası ve Kutup girdabı soğuklarının etkisinde girmişti.