Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Akciğerlerindeki rahatsızlık nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde tedavi gören ünlü oyuncu Sümer Tilmaç, doktorlardan izin alarak "Her yöne 90 dakika" adlı tiyatro oyununda sahne aldı.

Tiyatro oyununda rol almak için Antalya'ya gelen 66 yaşındaki oyuncu Tilmaç, dün akşam saatlerinde kaldığı otelde rahatsızlanarak Akdeniz Üniversitesi Hastanesine geldi. Akciğerindeki rahatsızlık nedeniyle tedavi görmeye başlayan Tilmaç, akşam sahnelenen "Her yöne 90 dakika" adlı tilyatro oyununda rol almak için doktorlardan izin istedi.

Hastaneden çıkarak oyunun sahneleneceği Antalya Kültür Merkezi'ne (AKM) gelen Tilmaç, tiyatro oyunu başlamadan önce sahneye çıktı ve sanatseverlere hasta olması nedeniyle oyunun provalarına katılamadığını söyledi. Günlük olaylara mizahi açıdan eleştirel bir bakış açısı getiren tiyatro oyununda "Basın" skecinde yer alan Tilmaç, izleyenlerden büyük alkış aldı. Tiyatro oyunu sonunda sanatçılarla birlikte sahneye çıkan Tilmaç, sanatseverleri selamladı ve sahneye getirilen pastayı kesti. Tilmaç, oyunun ardından tekrar tedavisinin sürdüğü Akdeniz Üniversitesi Hastanesine gitti.

Tilmaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastalığının önemli olmadığını ve sahneye çıktığı için mutlu olduğunu söyledi. Tiyatro sanatçısının bu tür olaylara alışık olduğunu belirten Tilmaç, "Grip olupta sahneye çıkmak gibi bir şey. Bunu bütün tiyatrocu arkadaşlarımız defalarca yaşamışlardır. Benimki de farkı bir şey değil. Hastanede ne kadar kalacağım doktorlara bağlı. Benim de kondisyonuma bağlı" dedi.