Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:45'te güncellendi)

Gelişen piyasa hisse senetleri, Çin'de para piyasası oranlarındaki düşüşün sürmesi ile birlikte, son beş günde ilk kez ilerleme kaydetti. ABD hisseleri şirket bilançoları ile dalgalı seyrederken, petrol ve doğal gaz yükseldi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, New York saati ile 12:55'te, yüzde 0.5 yukarıda seyrediyordu. Şanghay'da hisse senetleri, merkez bankasının nakit darlığını rahatlatmak için piyasaya fon enjekte etmesinin ardından yüzde 2.2 değer kazandı. Stoxx Europe 600 Endeksi ve Standard & Poor’s 500 Endeksi yüzde 0.1 yükseldiler. Sterlin dolar karşısında yüzde 0.6 yükseldi ve Avustralya doları yüzde 0.4 güçlendi. ABD doğal gazı, New York ve Boston civarında kar kalınlığının 25 santimetreye ulaşması ile birlikte, iki yıldan uzun bir sürenin zirvesine ulaştı. Batı Teksas petrolü yükselişini üçüncü güne taşıdı. Ukrayna tahvilleri, protesto gösterilerinin üçüncü gününe girmesi ile gerilediği altı haftanın en düşüğünden yükselişe geçti.

Çin'de gösterge para piyasası faizleri, merkez bankasının küçük bankalar için fonlama imkanını artırmasının ardından düşüşünü ikinci güne taşıdı. İngiltere'de işsizlik oranı yüzde 7.1'e gerileyerek yaklaşık beş yılın en düşük seviyesine indi ve İngiltere Merkez Bankası'nın faizleri gözden geçirmek için eşik seviye olarak belirlediği yüzde 7'ye yaklaştı. Avustralya'da tüketici fiyatları ekonomistlerin tahminlerinden daha hızlı arttı ve bu durum, merkez bankasının rekor düşük seviyedeki politika faizini daha da düşürmesi için alanı daralttı.

Londra'da Amiya Capital LLP gelişen piyasalar stratejisti Michael Wang, "Çin Merkez Bankası'nın dünkü hareketleri bankalararası piyasaya istikrar getirdi ve Çin hisse senetlerinin ralli yapmasına neden oldu" dedi ve "Uluslararası Para Fonu (IMF) dün küresel ekonomik görünümü yükseltti ve bu durum bekleyişleri destekliyor" şeklinde görüş bildirdi.

(20:45'te güncellendi)