Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya'nın en büyük ekonomisi Çin'de para piyasası oranlarınını kayıplarını genişletmesi ve Anhui  Yingliu Electromechanical Co.'nun Şanghay'daki ilk halka arzının ardından yükselmesi üzerine Çin Borsası 2 ayın en büyük artışını kaydetti.

Ping An Bank Co. yükselerek bankalarlarasındaki kazançlara öncülük etti. Likör üreticisi Kweichow Moutai Co., Çin Yeni Yılı tatilinde talebin artacağı spepkülasyonu üzerine 6 haftanın en büyük sıçramasını yaptı. Jiangxi Copper Co., yarınki imalat verisinin öncesinde metal üreticilerini  yukarı taşıdı. Anhui Yingliu, Çin'de dün ilk halka arzı gerçekleşen 8 şirketten 7'sinin en az yüzde 45 yükselmesinin ardından yüzde 40 değerlendi.

Şanghay Bileşik Endkesi yerel saat ile 13:03 itibariyle yüzde 1.7 yukarıda 2,041.74 puanda seyrederek 18 Kasım'dan bu yanaki en büyük kazancına hazırlanıyor. Çin merkez bankasının finansal sisteme nakit enjekte etmesi ve Çin Yeni Yılı'ndaki para talebini karşılamak için daha küçük bankalara da kredi sağlamasının ardından para piyasası oranları 2. gününde de düştü.

Pekin hükümetinin likidite sıkışıklığını gevşettiğini söyleyen Şanghay'daki Zheshang Securities Co.'nun analisti Zhang Yanbing, "İlk halka arzların çoğunun işlem görmeye başlamış olmasını bekliyoruz ve fonların dağılmasının etkisi arttı. Düzeltmenin tamamlanmasıyla birlikte, bu sıçramanın Çin Yeni Yılı'nın sonrasına kadar devam etmesini beliyorum" dedi.

CSI 300 Endeksi yüzde 2.1 kazançla 2,232.97 puana çıkarken, ChiNext Endeksi yzüde 0.5, Hang Seng China Enterprises Endeksi ise yüzde 0.9 yükseldi. Bloomberg China-US Endeksi dün yüzde 0.4 yukarıda kapandı.