Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Merkez Bankası politika yapıcıları, işsizlik oranı beklenilenden daha erken bir tarihte gerilese dahi, faizleri yakın zamanda yükseltmenin gerekmeyeceğini düşünüyor.

Para Politikası Komitesi (MPC), İngiltere'nin toparlanmasının güçlendiğini ve işsizliğin, komitenin borçlanma maliyetlerini rekor düşükten artırılmasını değerlendireceği yüzde 7 seviyesine, tahminlerden daha erken bir tarihte gerileyeceğini söyledi. İngiltere'de işsizlik 3. çeyrekte beklenti dahilinde yüzde 7.1'e geriledi

Ancak MPC'nin 8-9 Ocak toplantısının bugün açıklanan tutanaklarına göre, politika yapıcıları işsizlik oranı yakın zamanda yüzde 7'ye gerilese dahi faiz artırmanın aciliyeti olmadığını düşünüyor. MPC, fiyat baskısı ve büyüme karşısındak zorlukların bir süre daha devam edeceğini söyledi.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, yatırımcıların, ekonomik toparlanma hızlanırsa bankanın daha erken bir tarihte faiz artıracağı beklentilerini geri püskürtüyor. Tutanaklara göre MPC, parasal sıkılaştırma zamanı geldiğinde de bunu kademeli olarak yapmayı uygun buluyor.