Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Güney Kore ekonomisi 4. çeyrekte, merkez bankasının politika faizini 2010'dan bu yanaki en düşük seviyesinde tutmasıyla, beklenilen oranda büyüdü.

Asya'nın 4. büyük ekonomisinin 4. çeyrek gayrisafi yurtiçi hasılası, yüzde 1.1 büyüme kaydettiği 3. çeyrekten yüzde 0.9 büyüdü. Bloomberg anketine katılan 12 ekonomistin medyan tahmini de GSYH'nin yüzde 0.9 büyüyeceği yönündeydi. Güney Kore'nin 4. çeyrek büyümesi yıllık bazda yüzde 3.9 olarak gerçekleşti.

Güney Kore Merkez Bankası bu yıl yüzde 3.8 ile Asya'nın 4. ekonomisinin küresel finansal krizden toparlanarak büyümeye geçtiği 2010 yılından bu yana en büyük büyümesini kaydedeceğini öngörüyor. Diğer tarafta hükümet, ihracat rekabetinde dezavantaj yaratan zayıf yen ve ABD'nin teşvikleri azaltmaya başlamasının arz ettiği risklleri izliyor.

Büyüme hızının bir hayli sağlam olduğunu belirten Tongyang Securities Inc.'in Seul'daki ekonomistlerinden Lee Chul Hee, "Güney KOre daha iyi küresel ekonomik görünümden yararlanacak. Güney Kore Merkez Bankası faizleri aynı seviyede tutarak, ekonomiye yeterli destek sağlayabilir" dedi.