Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Pacific Investment Management Co.’nun (PIMCO) kurucusu Bill Gross,  Muhammed El-Erian'ın CEO'luktan istifa ettiğini duyunca "şoke olduğunu" açıkladı.

Tahvil devi PIMCO'nun kurucusu Gross, istifayı duyduğu ilk anda inanamadığını ve "Hayır, hiç bir yere gidemezsin" sözleriyle tepki verdiğini aktardı.

El-Erian'ı kararından döndürmek için çaba harcadığını belirten Gross, kendisinden övgüyle bahsetti.

Diğer taraftan Muhammed El-Erian "geleceğe yönelik planlarım yok" dese de, ünlü yöneticinin ABD merkez bankası Fed'de görev alabileceği söylentisi var.

Toplam 2 trilyon dolar büyüklüğündeki PIMCO'nun 237 milyar dolarlık Total Return Fonu'nu yöneten El-Erian'ın geçtiğimiz yılki fon yönetim perfomansına dair ise bir hayli fazla sayıda eleştiri bulunuyor.

Muhammed El-Erian'ın istifasının Mart'tan itibaren geçerli olacağı belirtildi. El-Erian, CEO'luk görevinden ayrılıyor olmasına rağmen, PIMCO'yu bünyesinde bulunduran Allianz International'ın icra komitesinde görev almaya devam edecek.

Financial Times'a konuşan fon verisi şirketi Lipper'ın İngiltere ve İrlanda araştırma müdürü Jake Moeller, PIMCO'nun El-Erian'ın ayrılığı için net bir neden ortaya koyamamasının, tahvil fonunun yatırımcının gözündeki güvenilirliğini olumsuz etkileyebileceğini söyledi.