Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırımcılar, aralarında Norfolk Southern Corp., Coach Inc. ve International Business Machines Corp.'un da yer aldığı şirketlerin bilanço rakamlarını değerlendirirken, New York Borsası'ndaki hisselerin çoğu kazanç sağladı.

ABD'nin doğusundaki en büyük 2. demiryolu Norfolk Southerni 4. çeyrekte beklentinin üzerinde kâr açıklamasının ardından yüzde 4.8 primlendi. BlackBerry Ltd., akıllı telefon üreticisi şirketin nakit elde etmek için Kanada'daki gayrimenkûllerinin büyük kısmını satmayı planladığını söylemesi üzerine yüzde 8.6 değer kazandı. ABD'nin en büyük lüks çanta üreticisi Coach, satışların beklentilerin altında kalmasıyla yüzde 6 düştü. IBM, zayıf talepten ötürü gelirin 7. çeyreğinde de düşmesiyle yüzde 3.3 geriledi.

Değer kaybeden her 2 hisseye karşılık 3 hissenin değer kazandığı Standard&Poor's 500 Endeksi yüzde 0.1'in altında kayıpla 1,844.86 puana düştü. Dow Jones Endeksi yüzde 0.3 düşüşle 16,373.34 puana gerileyerek kayıplarını 2. gününe taşıdı. Amerikan borsalarında 6.3 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 3 üzerinde seyretti.

TIAA-CREF Asset Management'ın küresel yatırım stratejisti Dan Morris, "Önemli olan tek şey kazançlar. Yüksek fiyatların gerekçelendirilmesi için kazançların açığı kapayıp, biraz hızlanmasını beklemeliyiz" dedi.