Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

NEC Corp. ve Nidec Corp.'un da aralarında yer aldığı elektronik hisselerindeki kazançlar ile Çin'de imalatın beklenmedik şekilde daralması arasında kalan Tokyo Borsası, kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi.

Topix Makina Endeksi, Çin verisinin ardından yüzde 0.5'i bulan kazançlarını sildi. NEC, Citigroup Inc.'in bilgisayar üreticisi şirketin notunu yükseltmesi üzerine Nikkei 225 Endeksi'nde en çok değer kazanan şirket oldu. Hassas motor üreticisi Nidec ise, tam yıllık kâr tahminini yükseltmesi ve hisse geri alım planını açıklamasının ardından yüzde 3.7 primlendi. Japonya'nın en büyük 3. bankası Mizuho Financial Group Inc., bankaların değerlenmesiyle yüzde 1.7 tırmandı.

Topix Endeksi erken saatlerde yüzde 0.6 yükselmesinin ardından Tokyo saati ile 12:41 itibariyle yüzde 0.4 kayıpla 1,294.05 puana geriledi. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.3 düşüşle 15,781.41 puana indi.

Hisselerin, Nidec gibi elektrikli parça şirketlerinde görülen olumlu kazançlara tepki verdiğini belirten Mizuho Asset Management Co.'nun yatırım yöneticilerinden Takashi Aoki, "Tahminlerin yukarı revize edilmesine yönelik umutlar artıyor. Çin ekonomisine ilişkin beklentiler çok büyük olmazken, PMI verisi genellikle 50 puanın altına düşmez. Çin ekonomisi zayıfsa, bu doğal olarak Japonya'yı etkiler" dedi.