Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Şirketlerin moral bozucu kazanç öngörüleri ve Fed'in gelişen piyasalardaki çalkantılara rağmen tahvil alımlarını azaltma planı üzerine New York Borsası geriledi; gösterge endeksler Kasım'dan bu yana en düşük düzeylelrine geriledi.

Yahoo! Inc., satışlarının büyümede yavaşlamaya işaret etmesi üzerine yüzde 8.7 ile Temmuz 2009'dan bu yana en sert düşüşünü kaydetti. Boeing Co., 2014 kâr tahminlerinin, yavaşlayan jet siparişlerine bağlı olarak analistlerin beklentisinin altında kalması üzerine yzüde 5.3 değer kaybetti. Dow Chemical Co., temettü ve hisse geri alım planını artırmasının ardından yüzde 3.9 değerlendi.

Standard&Poor's 500 Endeksi yüzde 1 kayıpla 1,774.20 puana gerileyerek, Salı günkü kazançlarını geri verdi ve 5 gündür 4. kez düştü. Dow Jones Endeksi yüzde 1.2 düşüşle 15,738.79 puana indi. Amerikan borsalarında 7.8 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 26 üzerinde seyretti.

Gelişen piyasaların bir süredir zayıf olduğunu, ancak dramanın son birkaç günde tırmandığını belirten Wells Fargo Private Bank'ın yatırım genel müdürü Erik Davidson, "Fed'in bu kadar kısa vadeli gelişmelere tepki vermesi uygun olmazdı" dedi.

Hisseler dün Fed'in tahvil alımlarında 10 milyar dolarlık daha azaltım yapması üzerine kayıplarını genişletti. Bazı yetkililer Fed'in 4.1 trilyon dolarlık bilanço tablosunun varlık fiyatlarında balonlaşmaya neden olabileceği endişelerini dile getirdi.