Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:00'de güncellendi)

Avrupa hisseleri, Givaudan SA ve Hannes & Mauritz AB şirketlerin bilanço açıklamaları sonrasında yükselirken, Stoxx Europe 600 Endeksi bu ayın kayıplarını azalttı.

Dieageo Plc., ilk yarı kâr büyümesinin beklentilerin altında seyretmesiyle yüzde 4.7 kaybederken, H&M yüzde 3.6 geriledi. Givaudan SA, analistlerin tahminlerinin üstünde gelen yıl geneli net gelir açıklamasıyla yüzde 6.3 güçlendi. Roche Holding AG ise yükselen satışlar ile kârının artacağı tahmininde bulunmasıyla yüzde 4.3 ilerledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.3 yükselerek günü 323.32 puandan tamamladı. Endeks gün içerisinde yüzde 0.6 artış ve yüzde 0.7 düşüş arasında seyretti.

"Fed'in tahvil alımını azaltması piyasada beklenirken, teşvik azaltımının gerçekliği ve artan gelişen piyasa sorunları yatırımcılar için iyi bir karışım oluşturmuyor," diyen Zürih merkezli UBS AG'nin yetkilisi Mark Andersen, "Avrupa hisselerinde mükemmel bir ralli yapılmıştı ve bunun sebebi şirket kârlarının artmasından kaynaklanıyordu. Yatırımcılar bu veriler için beklentilerin çok yüksek olup olmadığını değerlendiriyorlar," diye ekledi.

Stoxx 600 Endeksi bu ay gelişen piyasa paralarının düşmesiyle yüzde 1.5 gerileyerek, küresel ekonomik toparlanmanın durakladığı endişelerini artırdı. Endeks geçen sene 2009'dan beri en büyük yükselişiyle yüzde 17 ralli yaptı.

(20:00'de güncellendi)