Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(15:15'te güncellendi)

Altın New York'ta, düşen hisse senedi piyasalarının güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebi artırmasının etkisi ile değer kazandı ve Ağustos'tan bu yana en güçlü aylık yükselişini daha da genişletti.

Türkiye, Hindistan ve Güney Afrika merkez bankalarının geçen haftaki faiz artırımları, Ocak ayında gelişen piyasalarda görülen satış dalgasını kontrol altına almayı başaramazken, Çin'de imalat sanayi göstergesi Ocak ayında altı ayın en düşük seviyesine indi. MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi bugün yüzde 0.2 geri çekildi.

INTL FCStone analisti Edward Meir, bilgilendirme notunda, "Küresel hisse senetlerinin Şubat ayında muhtemelen daha sarsıntılı seyretmesini bekliyoruz. Bu da altının biraz daha sağlam kalmasına neden olabilir" dedi.

Nisan vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, New York saati ile 07:28'de, ons başına 1,248.60 dolara çıktı. Vadeli kontratlar geçen ay, hisse senetlerindeki yüzde 4.1'lik düşüşün desteği ile yüzde 3.1 yükseldi.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu verilerine göre, altında net uzun pozisyon sayısı, 28 Ocak ile biten haftada yüzde 40 artarak 60,672'ye çıktı.

Gümüş yüzde 1 yükselişle ons başına 19.3153 dolara çıktı.

(15:15'te güncellendi)