Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(15:35'te güncellendi)

Batı Teksas ham petrolü (WTI) ve Avrupa gösterge petrolü Brent arasındaki fark, soğuk havalar ve yeni boru hattının ABD fiyatlarını desteklemesi ve Çin'de görülen ekonomik büyüme yavaşlamasının Brent'i olumsuz etkilemesi ile, Ekim ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi.

WTI bugün büyük bir değişiklik yaşamadı. ABD'de fırtına, Utah'tan Pennsylvania'ya kadar kar, buzlanma ve sulu kar tehdidi yaratırken, New York'ta kar kalınlığının 20 santimetreye ulaşabileceği söyleniyor. Brent petrolü fiyatları, Çin'de Satın Alma Yöneticileri Endeksi'nin (PMI) Ocak ayında altı ayın en düşüğüne gerilemesi ile düşüş yaşadı.

Londra'da bulunan VTB Capital analistlerinden Andrey Kryuchenkov, "Çin ekonomisi, yeni ekonomik politika ile birlikte yavaşlıyor ve petrol dahil olmak üzere birçok emtia üzerinde baskı yaratıyor. ABD'de mevcut soğuklar ısıtma yakıtına olan talebi destekliyor" ifadelerini kullandı.

Mart vadeli WTI petrolün varil fiyatı, Nymex elektronik işlemlerde, 15 sent artarak Londra saati ile 12:40'ta 97.64 dolar oldu. Brent petrolü ile WTI arasındaki fark, ICE Futures Europe Borsasında varil başına 8.48 dolar olarak 18 Ekim'den bu yana en düşük seviyeye geriledi. Fark 31 Ocak'ta 8.91 dolardan kapanmıştı.

Mart vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise, ICE Futures Europe'da, 70 sent gerileyerek 105.70 dolar oldu ve 17 Ocak'tan bu yana en düşük gün içi seviyesine geriledi. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 20 üzerinde seyretti.

(15:35'te güncellendi)