Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kurumsal kazançlar ve Çin'in imalatındaki yavaşlamanın küresel ekonomik toparlanmanın bozulduğu endişelerini artırmasıyla Tokyo Borsası düştü; Topix Endeksi 11 haftanın en düşük düzeyine geriledi.

Hokkaido Electric Power Co., şirketin 77 milyar yen net kayıp öngörmesi üzerine yüzde 9.9 düştü. Japonya'nın en büyük 2. aracı kurumu Daiwa Securities Group Inc., 3. çeyrek kârının üçe katlanmasına rağmen yüzde 4.1 değer kaybetti. NGK Insulators Ltd., operasyonel kâr görünümünü yüzde 24 artırması sonrasında yüzde 9 değerlendi.

Topix Endeksi Tokyo saati ile yüzde 1. kayıpla 1,205.31 puana gerileyerek 13 Kasım'dan bu yana en düşük kapanışını yapmaya hazırlanıyor. Endeks geçtiğimiz ay Mayıs 2012'den bu yana en sert kaybını verdi. Nikkei 225 Endeksi yüzde 1.4 düşüşle 14,708.83 puana indi. Fed'in gelişen piyasa paralarındaki sert düşüşe rağmen ed'in tahvil alımlarını azaltması üzerine Standard&Poor's 500 Endeksi 31 Ocak'ta 3. haftasını da ekside kapadı. Çin'de resmi imalat endeksi 6 ayın en düşük hızlı imalat büyümesine işaret etti.

Risk duyarlılığının bir hayli yüksek olduğunu söyleyen Shinkin Asset Management Co.'nun baş fon yöenticisi Naoki Fujiwara, "Yatırımcılar ve hedge fonları masadan paralarını almak istiyor. Gelişen piyasa paraları hâlen Fed'in tahvil alımlarını azaltma kararıyla başlayan sorunlarına devam ediyor. Yıl başında gördüğümüz iyimserlik düzeltildi" dedi.