Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hazine tahvilleri, bu haftaki imalat ve istihdam verileri öncesinde ekonomistlerin büyümenin Fed'in tahvil alımı azaltımına devam etmesi için yeterli olacağını beklemesiyle düşüşe geçti.

30 yıllık tahviller, 31 Ocak'ta faizlerin 3 ayın en düşük seviyesine gerilemesinden sonra düştü. Şubat ayı, zayıflayan gelişen piyasa paralarının ABD tahvillerine olan talebi arttırdığı Ocak ayından tamamen farklı başlamış oldu. 10 yıllık gösterge tahvil faizleri Kasım ayından beri en düşük seviyelerin yakınından yükselişe geçti.

"Fed'in ABD ekonomisine güveni yerinde ve bu da tahvil alımı azaltımının yolda olduğu anlamına geliyor," diyen Paris merkezli BNP Paribas SA'nın sabit gelir stratejisti Patrick Jacq, "Eğer istihdam verisi güçlü gelirse, Hazine tahvilleri destek kaybedecek ama ağır bir satış baskısının altına girmeyecekler," diye görüş bildirdi.

Bloomberg Tahvil İşlemcisine göre, 10 yıllık gösterge tahvil faizleri, 31 Ocak'ta 8 Kasım'dan beri en düşük seviye olan yüzde 2.64'e düşmesinden sonra 2 baz puan artışla Londra saatiyle 09:07'de yüzde 2.67'ye çıktı. Kasım 2023 vadeli yüzde 2.75'lik tahvilin fiyatı 6/32 gerilemeyle 100 23/32'ye indi.

30 yıllık tahvil faizleri 2 baz puan yükselerek yüzde 3.62'ye çıktı. Faiz 31 Ocak'ta 30 Ekim'den beri en zayıf seviye olan yüzde 3.59'a düşmüştü.