Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, yatırımcılar dünyanın en büyük ekonomisinden gelecek olan imalat verisini beklerken, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin 2010'dan beri en kötü Ocak ayını geçirmesinden sonra yatay seyretti.

Mart'ta vadesi dolacak olan S&P 500 vadelileri yüzde 0.1'den az düşerek New York saatiyle 06:53'te 1,776.20 puana indi. Gösterge endeks, Fed'in ikinci kez tahvil alımı azaltımına gitmesi ve gelişen piyasa paralarının kayıplarıyla, Ocak ayında yüzde 3.6 düştü. Dow Jones Endeksi kontratları 8 puan gerileyerek bugün 15,638 puan olarak kaydedildi.

"Gelişmiş ekonomiler daha iyiler ama hisse senedi piyasaları biraz geride," diyen Londra merkezli Investec Wealth & Investment'ın araştırma müdürü John Haynes, "Yukarı çıkmaları için kâr büyümesi şart. İnişli çıkışlı bir yolculuk bekliyor ama uzun vadede yukarı yönlü olacağına inanıyoruz," diye ekledi.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, Washington saatiyle 10:00 itibarıyla gelecek olan ABD ISM imalat endeksinin 56.5 puandan Ocak ayında 56 puana düşmesi bekleniyor. 50 puanın üstündeki veriler genişlemeye işaret ediyor.