Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Vitor Constancio, bu yılın ilerleyen zamanlarında ekonomide düşüş olma ihtimaline karşı yapılacak stres testlerinin öncesinde yapılacak bilanço incelemelerinin, testleri daha zorlaştıracağını söyledi.

AMB'nin finansal sistemin sağlığına ilişkin değerlendirmelerde bulunmasının ardından, "Bir eklememiz daha olacak; varlık kalitesi incelemelerinin sonuçlarını da stres testlerine entegre edeceğiz, böylece stres testleri zorlaşacak" dedi. AMB, bölgenin en büyük bankalarının, kriz anında sermayelerinin, risk ağırlıklı varlıklarının yüzde 5.5'inin altına gerilemeyeceğini göstermek zorunda kalacağını söyledi.

Frankfurt'taki AMB, Kasım'da Euro Bölgesi bankalarının sorumluluk ve denetimini üstlenmeden önce yıl boyunca bankalar üzerinde değerlendirmelerde bulunacak. AMB Başkanı Mario Draghi, değerlendirmenin, bankacılık sisteminde güveni geri kazanma ve toparlanmayı desteklemenin anahtarı olduğunu dile getirdi.

Avrupa bankalarına dair daha fazla şüphenin olmamasını hedeflediklerini belirten Constancio, "Avrupa bankalarının bilançoları güçlü ve şeffaf olacak" dedi.