Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İspanyol tenisçi Rafael Nadal, 2013 yılının "en iyi erkek sporcusu" seçildi.

İspanyol spor gazetesi El Mundo Deportivo tarafından verilen 2013 yılı spor ödülleri, Barcelona'daki Katalonya Kongre Salonu'nda binden fazla davetlinin katılımıyla düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

2013 yılının ''En İyi Erkek Sporcusu'' seçilen ve ''Mükemmeliyet'' ödülüne layık görülen İspanyol tenisçi Nadal, törende yaptığı konuşmada, ödüle layık görülmekten büyük onur duyduğunu belirtti.

Nadal, ayrıca Avusturya Açık Tenis Turnuvası finalinde yaşadığı sakatlıktan sonra iyileşmeye başladığını ve normal çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Stanislas Wrawinka'ya karşı oynadığı finali ağrılarından dolayı bir ara yarıda bırakmayı düşündüğünü ifade eden Nadal, ''Ama bilet alıp gelen 15 bin seyircinin önünde korttan çekilmek çok zordu. Maçı tamamlamaya, rakibimi tebrik etmeye çalıştım. Çok iyi bir maç çıkardı'' dedi.

Bu yıl 66'ıncısı düzenlenen törende, ''Olağanüstü Zafer'' ödülü Barcelona takımının kaptanı Xavi Hernandez'e verildi.

Konuşmasında, ödülünü kısa bir süre önce hayatını kaybeden eski futbolcu ve teknik direktör Luis Aragones'e adadığını belirten Xavi ''Benim için Luis Aragones, günümüz İspanyol futboluna ve benim kariyerime en fazla etkisi olan kişidir. Ona, özel bir sevgim var. İspanyol futbolu için anlamı büyüktür'' şeklinde konuştu.

Xavi, ayrıca Barcalona'da daha uzun yıllar forma giymeyi umduğunu ifade etti.

Şampiyonlar Ligi'nde de Manchester City'e karşı şanslarının yarı yarıya olduğu değerlendirmesinde bulunan Xavi, ''Zor olacağını biliyorum ama turu geçebiliriz'' diye konuştu.

"En İyi Teknik Direktör" seçilen Tito Vilanova, törene katılamadığı için ödülünü Barcelona Futbol Direktörü Andoni Zubizarreta aldı. Heynckes, ''Tito ile takımı mükemmel bir futbol oynadı. Çok çalışkan, değerli ve futbolcuları ile özel bir ilişkisi olan bir teknik adam. Sadece spor dünyası için genel olarak herkese örnek bir kişilik sergiledi. Sana layık olduğun bir şans diliyoruz. Bir spor ve hayat şampiyonusun. Her zaman yanında olacak bir arkadaşınım'' ifadelerini kullandı.

Barcelona'nın bu sezonki transferi olan Brezilyalı Neymar'a da ''En Uluslararası Sporcu'' ödülü verildi. Neymar'ın ödülünü Barcelona Klübü Başkan Yardımcısı Jordi Mestre aldı. Mestre, ''Neymar daha iyi, iyileşme sürecinde ve sahada antrenmana başladı. Önemli olan tam iyileşmesi ve Şampiyonlar Ligi'nde Manchester City maçına yetişmesi'' dedi.

Gecede, ''En İyi Takım Oyuncusu'' ödülü Barcelona hentbol takımından Nikola Karabatiç'e, ''Sportif Liderlik'' ödülü İspanya Senkronize Yüzme Milli Takımı'ndan Ona Carbonell'e, ''Taraftar'' ödülü taraftarları arasında kardeşlik kuran Sevilla ve Espanyol'a, ''Fair Play'' ödülü hakemi kandırarak penaltı yaptırdıktan sonra kamu karşısında çıkıp özür dileyen Athletic Bilbao'lu futbolcu Ander Herrera'ya, ''Nicolau Casaus'' ödülü Atletico Madrid Başkanı Enrique Cerezo'ya verildi.

"En İyi Kadın Sporcusu'' ödülünü de İspanyol yüzücü Mireia Belmonte aldı.