Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Beşiktaş'ın Almanya'nın Schalke 04 takımından kiraladığı ABD'li orta saha oyuncusu Jermaine Jones, Türkiye'nin en büyük kulüplerinden birine geldiğini söyledi.

Jones, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında İstanbul'a gelmeden önce kulüp ve taraftarlarla ilgili çok şey duyduğunu belirterek, "Basketbol maçına gittiğimde, stat atmosferinin nasıl olacağı hakkında bir fikrim oldu. Çok iyi bir takımımız var. Gençler ve yeniler, özellikle Almeida ve Fernandes çok iyi oyuncular, çok becerikli bir takıma sahibiz" diye konuştu.

Geçmiş yıllarda siyah-beyazlı formayı giyen Fabian Ernst ile benzerliğinin sorulması üzerine Jones, " Biz Fabian ile farklıyız. O çok iyi bir karakter ve büyük başarılara imza attı, şampiyonluk yaşadı. Kendimi ondan ayırmalıyım. 'Hemen şampiyon olacağız' gibi çılgınca laflar etmeyeceğim. Takımın başarılı olması için odaklanacağım. Antrenör ekibimiz ile sıkı çalışacağız ve taraftarlarımızın beklentisine karşılık vermeye gayret edeceğiz" ifadelerini kullandı.


- Gaziantepspor maçında forma giymek istiyor

Teknik Direktör Slaven Bilic'in şans vermesi halinde Gaziantepspor maçında forma giymek istediğini kaydeden ABD'li, sözlerine şöyle devam etti:

" Her gün daha iyiye gidiyorum. Her antrenmanla birlikte daha iyi hissediyorum. Buraya gelmeden topla antrenman yapmamıştım, koşular yapıp, fizik kondisyonumu üst düzeyde tutmaya çalıştım. Giderek seviyemi yükseltmeye çalışacağım. Hocamız isterse Gaziantepspor maçında oynamaya hazırım. Uzun süredir maça çıkmadım ve takım çalışması yapmadım ama çok sıkı antrenman yapıyorum."

Kaliteli ve genç bir takım olduklarının altını çizen Jermaine Jones, genç futbolculara katkı yapmak için de çalışacağını söyleyerek, "Takımdaki gençlerin öğrenme sürecine devam etmesi gerekiyor. Ben de gelişimlerine katkıda bulunmak için elimden geleni yapacağım. Savaşma, mücadele etme, pes etmeme ve kararlılık gösterme konusunda liderlik yapmaya gayret edeceğim. Genç oyunculara sabır göstermeliyiz ve destek vermeliyiz" şeklinde konuştu.

Beşiktaş ile yaptığı sözleşmenin sorulması üzerine Jones, 'Her iki tarafın iradesiyle alınmış bir karardı. Menajerim gerekeni görüştü ve teklifi bana sundu. Gayet makul bir teklifti, ben de kabul ettim" dedi.

Kayseri Erciyesspor karşısında alınan galibiyet için de konuşan Jones, "Takımımız kazandı önemli olan da buydu. Bazı hatalar yaptık fakat kendi aramızda konuşuyoruz, hocalarımızla da değerlendirme yapıyoruz. Cuma günü çok önemli bir maçımız var, kazanmalıyız" şeklinde konuştu.

Oğuzhan Özyakup'un çok yetenekli olduğunu anlatan Jones, Fernandes, Almeida ve kendisi gibi tecrübeli oyuncuların gençlere destek olması gerektiğini kaydetti.

Jones, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın iyi takımlar olduğunu, kendilerinin de genç ve geleceği parlak bir kadroya sahip olduklarını söyledi.

Teknik direktör Slaven Bilic'in iyi bir teknik adam olduğunu ve daha önce çalıştırdığı takımlarda gelişim kaydettiğini ifade eden Jones, "Kendisiyle olmaktan son derece memnunum" dedi.


- "Sahada forma için her şeyi yapan biriyim"

"Sahada forma için her şeyi yapan biriyim" diyen ABD'li oyuncu, şöyle devam etti:

"Bazen bu tavrım, rakipler tarafından pek hoş karşılanmaz ama benim için önemli olan galip gelmemizdir. Bazen saha içinde bazı oyuncular agresif bir rol üstlenebilir. Tabii ki her oyuncu agresif olamaz, sahada farklı oyuncular da bulunmalı. Sahada sert ve adil oynarım. Bazen taktik faule ihtiyaç olabilir ve sarı kart görmeniz gerekebilir. Ben de bu tarz bir oyuncuyum."

Amerikan futbolu oynayıp oynamadığı sorusunu, "Almanya'da doğdum, aslında yumuşak bir adamım" diyerek yanıtlayan Jermaine Jones, Galatasaraylı futbolcu Felipe Melo ile arasındaki benzerlik için de "Galatasaray maçıyla ilgili taraftarda büyük bir beklenti var. Şimdiden manşetleri görür gibiyim, 'Melo ve Jones karşı karşıya gelecek' diyorlar, bakalım sonuç ne olacak?"