Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük tahvil fonu Pacific Investment Management Co.'daki (PIMCO) en büyük tahvil fonunun yöneticisi Bill Gross, Çin'in ekonomik büyüme hızının gelişmekte olan ülkelere dair en büyük soru ve piyasalar için en büyük risk olduğunu söyledi.

Çin'in gelişen piyasa ülkelerinin en gizemli olanı olduğunu belirten Gross, "Orada ne olduğunu kimse bilmiyor, bu nedenle de bu yılın ilerleyen zamanlarında Çin'deki ve diğer gelişmekte olan ülkelerdeki olası sorunları merak etmek zorundayız" dedi.

ABD ve Çin ekonomilerinin toparlanmasındaki yavaşlama ile Fed'in tahvil alımlarını azaltımı ve gelişen piyasa paralarındaki düşüşlerin aynı zamana denk gelmesiyle küresel hisseler bu yılın başından bu yana değer kaybediyor. Sabit getirili varlıkların 2008'den bu yana en iyi yıl başlangıcını kaydetmesiyle geçtiğimiz ay tahviller,  Ağustos ayından bu yana ilk kez hisseleri solladı.

Çin'in kapalı bir kutu olduğunu ve büyümesine ilişkin belirsizliğin, yatırımcıların huzursuzluğunu ve güvenli varlık taleplerini artırdığını savunan Gross, "Gelişen piyasalardaki en büyük risk Çin" dedi.