Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

(16:30'da güncellendi)

Doğal gaz, gümüş ve altın, emtia grubundaki yükselişlere öncülük ederken, Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları ve ABD Hazine tahvilleri fazla değişmedi. Yen ve dolar, önemli para birimlerinin çoğu karşısında değer kazandı.

24 emtiayı içeren S&P GSCI Endeksi, doğal gazın yüzde 5.6 ralli yapması ve altın ve gümüşün yüzde 1'in üzerinde yükselmesinin ardından, New York saati ile 09:04'te yüzde 0.6 yukarıda seyrediyordu. S&P 500 endeks vadeli kontratları fazla değişmezken, Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.3 yükseldi. MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.7'lik bir çıkış gerçekleştirdi. Almanya'nın 10 yıl vadeli tahvilleri, Euro Bölgesi'nde perakende satışlar verisinin beklenenden daha fazla düşmesinin ardından üç baz puan gerileyerek yüzde 1.62'ye indi.

ABD'de bugün açıklanan ADP özel sektör istihdam verisi Aralık ayında 175,000 arttı. beklenti bu verinin 185,000 artması yolundaydı. Küresel hisse senetlerinin değeri bu yıl, Çin ekonomisindeki yavaşlama ve Fed'in varlık alımlarını azaltmaya başlaması ile birlikte gelişen piyasa hisselerine gelen satış dalgasının etkisi ile 3 trilyon dolar eridi. Pacific Investment Management Co.'dan (Pimco) Bill Gross, dünkü açıklamasında, Çin ekonomisi ile birlikte riskli varlıkların "kapalı kutu" olarak kalmaya devam ettiğini kaydetti.

Singapur'da ING Groep NV Asya araştırma müdürü Tim Condon, "Yatırımcılar kapıdan çıkmakta çok çabuk, ancak geri dönmekte oldukça yavaş," dedi ve "Eğer bazı veriler açıklanır ve ABD ekonomisine ilişkin beklentilerde sarsıntı yaratırsa, yeniden satış dalgası gelebilir. Bunun gerçekleşmeyeceğini varsayarsak, risk iştahı güç kazanacak ve piyasalar sakin bir şekilde yükselecek" şeklinde görüş bildirdi.

(16:30'da güncellendi)