Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:15'te güncellendi)

Avrupa hisseleri, yatırımcıların ABD'de hizmet sektörü büyümesinin hızlandığı ve özel sektör istihdamının gerilediğini gösteren verilere ağırlık vermesi ile, son dört günde ilk defa yükseldi.

GlaxoSmithKline Plc, gelir ve kârının bu yıl artacağı beklentisinde olduğunu açıklaması ile yüzde 1.6 ilerledi. Swatch Group AG, ekonomistlerin tahminlerinin üstünde çıkan yıl geneli kârı ile yüzde 3.9 güçlendi. Svenska Handelsbanken AB yüzde 3.9 tırmanırken, Hargreaves Lansdown Plc ise kâr marjının yılın ilk yarısında gerilediğini söylemesiyle Ağustos 2011'den bu yana en dik düşüşü yaşadı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1 yükselerek günü 318.04 puandan tamamladı. Gelişen piyasaların tökezlemesi ve Fed'in ikinci kez tahvil alımı azaltımına gitmesiyle, gösterge endeks 22 Ocak'taki 6 yılın zirvesinden yüzde 5.5 düştü.

Old Mutual Global Investors U.K. Ltd. Avrupa hisseleri şefi Kevin Lilley, "Avrupa ekonomisi toparlanma evresine daha yeni başladı. Bu yıl kazanç göreceğimiz konusunda iyimserim" dedi.

18 Batı Avrupa piyasasının 16'sı bugün yükselirken, Almanya DAX yüzde 0.1'den az geriledi. Fransa CAC 40 yüzde 0.1, İngiltere FTSE 100 ise yüzde 0.3 tırmandı.

(19:15'te güncellendi)