Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de Hazine tahvilleri, analistlerin bu haftaki ABD istihdam verisinin ülkenin ekonomisinin toparlanmada sorunlar yaşadığını göstereceğini söylemesiyle, yükselerek bu senenin en sert düşüşünü durdurdu.

Bloomberg Küresel Gelişmiş Ülke Tahvilleri Endeksi, gelişen piyasa paralarındaki tökezleme ve yavaşlayan ekonomik büyüme işaretlerinin tahvilleri yukarı çıkarmasıyla 2014'te yüzde 2 yükseldi. Avustralya tahvilleri düşerken, Japonya tahvilleri güçlendi. ABD Hazine tahvillerindeki volatilite dün neredeyse 4 haftanın zirvesine çıktı.

"Bazı zayıf ABD verileri, ekonominin ivme kazandığı görüşüyle çelişiyor," diyen Sidney merkezli Royal Bank of Canada'nın kıdemli ekonomisti Su-Lin Ong, "Faizlerin aşağı düşme riski var, özellikle gelişen piyasalarda endişeler artıyor. Bu sene bu endişeleri sık sık göreceğiz gibi bir izlenim var," diye görüş bildirdi.

Bloomberg Tahvil İşlemcisi'ne göre, ABD'de 10 yıllık Hazine tahvil faizleri 1 baz puan gerileyerek Londra saatiyle 08:11'de yüzde 2.62'ye düşecek. Kasım 2023 vadeli yüzde 2.75'lik tahvil fiyatı 63 sent artışla 101 3/32'ye çıktı. Dün 5 baz puan yükselen faiz 31 Aralık'tan bu yana en sert sıçramasını kaydetti.

Japonya'nın 20 yıllık tahvil faizleri Nisan'dan beri en düşük seviyeye geriledi.

Avustralya'da 10 yıllık tahvil faizi 3 baz puan tırmanarak yüzde 4.02'ye çıktı.

Singapur merkezli Scotiabank'te tahvil trader'ı olarak çalışan Ali Jalai'ye göre hisselerdeki zayıflık da Hazine tahvillerini yukarı çıkardı.

Standard & Poor's 500 Endeksi vadelileri yüzde 0.1 düştü.