Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

General Motors Co., Çin hariç Asya'daki zararların genişlemesiyle 4. çeyrekte analistlerin tahminlerinin altında kalan kâr açıkladı. Şirket'in yeni CEO'su Mary Barra ile yönetim kadrosu yenilenmeye hazırlanıyor.

Detroit merkezli GM'nin bugünkü açıklamasında bir seferlik kalemler hariç kârı hisse başına 67 sent olduğu belirtildi. Bloomberg anketine katılan 14 analistin tahminlerinin ortalaması hisse başına 87 sent olarak gerçekleşmişti. GM verileri Ford Motor Co.'nun geçen hafta 4. çeyrek kârının ekonomistlerin üstünde çıkmasının ardından geldi.

GM'nin cirosu geçen seneki 39.3 milyar dolardan 40.5 milyar dolara çıkarak, 40.9 milyar dolar olan analistlerin tahminlerinin altında kaldı. Kuzey Amerika faiz ve vergilerden önceki kazancı 1.14 milyar dolardan 1.88 milyar dolara revize etti. 4 analistin tahminlerinin medyanı 1.9 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.

"Tarihimizin en iyi otomobillerini üreterek ve ana faaliyet alanımızı iyileştirerek güçlü bir yıla ulaştık," diyen yeni CEO Barra, eşinin sağlık sorunları nedeniyle emekliliğe ayrılan Dan Akerson'ın yerine geldi.

GM'nin yıl geneli kârı 2012'deki 6.19 milyar dolardan 5.35 milyar dolara geriledi. Dördüncü çeyrek kârı ise 1.19 milyar dolardan 1.04 milyar dolara düştü.