Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, "Tribünlerden gelen istifa çağrısına seviniyorum. Bu benim için motivasyon oluyor" dedi.

Daum, 1-1 biten Medical Park Antalyaspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, özellikle ilk yarıda iyi bir oyun sergilediklerini belirtti.

Böyle bir maçı kazanmak için 1 golden fazlasını atmaları gerektiğini, bunu başaramadıklarını ifade eden Daum, şunları söyledi:

"Gol yollarında daha fazla çalışmamız gerekiyor. İlk yarıda iyiydik, ikinci yarıda ise rakip üzerimize geldi. Gol pozisyonlarını değerlendiremedik. Kalecileri de çok iyiydi. Kazım uzaktan attığı şutta ikinci golü bulsaydı bu maçtan galip ayrılacağımıza kesin eminim. Şans yanımızda değildi. Son zamanlarda hakemlerden yana da şanslı sayılmayız."

Alman teknik adam, bir gazetecinin, "Tribünlerden 'Daum istifa' sesleri geldi. Bunun hakkında ne diyeceksiniz" sorusunu, "Tribünlerden gelen istifa çağrısına seviniyorum. Bu benim için motivasyon oluyor. Biz koyduğumuz hedeflere ulaşacağımıza kesinlikle inanıyoruz. Böyle durumlarda, hayal kırıklığına uğradığında taraftarların tepki koyması normal" diye yanıtladı.

Penaltı pozisyonu ve Kazım'ın maç sonrası taraftarlarla yaşadığı tartışmanın anımsatılması üzerine Daum, "Biz penaltı pozisyonunu her açıdan izledik. Fakat bizim açımızdan bir penaltı görülmedi. Maçtan sonra bir sürü tepki geldi. Zaman zaman tepki direkt size geldiğinde soğukkanlılığınızı koruyamıyorsunuz" ifadesini kullandı.

Kulübü için her zaman her şeyini ortaya koymaya çalışan bir insan olduğunu dile getiren Daum, "Yönetim açısından söylüyorum, eğer çok az çalışıyorsam veya fazla çalışmıyorsam bunu benimle hemen konuşabilirler. Bu konuda bir sıkıntı yok" diye konuştu.

Bursaspor'un kaptanı Serdar Aziz de penaltı pozisyonuna kadar çok iyi oynadıklarını ifade ederek şunları belirtti:

"Kötü bir penaltıydı. Bana göre olmayan bir pozisyon. Geçen hafta da kupada Eskişehirspor ile deplasmanda oynadığımız maçta kötü bir penaltı vardı. Bunlar üst üste gelince insanın kafası karışıyor. Bundan sadece biz değil Türk futbolu da şikayetçi. Hakemlerle ilgili konuşmak istemiyorum, belki bu benim işim değil ama canımız yandı. 85 dakikalık iyi mücadele karşısında maçı 1 puanla bitiriyoruz. Taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum, onlar görevlerini yaptılar. Bu sonuç için üzgünüz."

Serdar Aziz, bir gazetecinin, "Maçın ilk yarısında Fernandao'nun eline çarpan top sence penaltı değil miydi?" sorusuna ise "Ben o pozisyonu hatırlamıyorum ama demek ki hakemin aklı o pozisyonda kaldı" yanıtını verdi.

Bekir Yılmaz ise maça iyi başladıklarını ve sahaya istedikleri oyunu yansıttıklarını dile getirdi. Haksız bir penaltıyla sahadan 1 puanla ayrılmak zorunda kaldıklarını ifade eden Yılmaz, Avrupa kupalarına katılma hedefi doğrultusunda çok önemli 2 puan kaybettiklerini sözlerine ekledi.


-"24 günde 8 maç"-

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, 24 güne 8 maç sığdırdıklarını ve yoğun bir tempoları olduğunu söyledi. Türkiye'nin her yerini dolaştıklarını, iklim değişiklikleri yaşadıklarını vurgulayan Aybaba, "Bugün futbol adına güzel şeyler yaptık. İyi maç oldu. Oyuncularımın hepsi elinden geleni yaptı. Hatta sonradan girenler de yaptı" dedi.

Medical Park Antalyasporlu Serkan Balcı, iyi oynamalarına karşın sahadan 1 puanla ayrıldıklarını belirtti. Semih Şentürk ise kötü oynayan bir Bursaspor karşısında galibiyeti kaçıran tarafın kendileri olduğunu kaydetti.


-Kazım seyirciyle tartıştı-

Bu arada Bursasporlu Kazım, 84. dakikada kendisinin de içinde bulunduğu penaltı pozisyonu nedeniyle taraftarların tepkisiyle karşılaştı. Maçın ardından kendisine gösterilen tepki nedeniyle kapalı tribün önüne gelen Kazım ile bir grup taraftar arasında sözlü sataşma yaşandı.

Diğer futbolcuların ve güvenlik güçlerinin araya girmesiyle olay fazla büyümeden önlendi. Futbolcu arkadaşlarının Kazım'ı güçlükle soyunma odasına götürdükleri gözlendi.