Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

(17:15'te güncellendi)

Geçtiğimiz hafta istihdamda yavaşlama gösteren verilerin ardından Fed Başkanı Janet Yellen'ın, Temsilciler Meclisi Finansal Komitesi önünde yarın yapacağı sunumun öncesinde, önemli para birimlerinin volatilite göstergesi iki haftadan uzun bir sürenin en düşüğüne geriledi.

Yen, Japonya Ekonomi Bakanlığı'nın ülkede cari açığın rekor seviyeye genişlediğini açıklaması ile işlem gördüğü 31 önemli para biriminin 29'u karşısında yükseldi. Norveç kronu, enflasyonun hızlanması ile son üç haftanın en büyük sıçramasını kaydetti. Avustralya doları, Toyota Motor Corp.'un ülkede 2017 yılından itibaren otomobil üretimini durduracağını açıklaması ile geriledi. Macaristan forinti ve Güney Afrika randı ise gelişen ülke para birimleri arasındaki düşüşe öncülük etti.

Londra'da bulunan UBS AG kıdemli Döviz stratejisti Geoffrey Yu, "Piyasalar Yellen'ın yarınki sunumunu bekliyor, bu sunum haftanın kilit olayı olacak. Piyasalarda savunmacı bir tavır görebiliriz çünkü Yellen son zamanlardaki zayıf verileri kabullenmek zorunda" ifadelerini kullandı.

JPMorgan G7 Volatilite Endeksi, New York saati ile 09:40 itibarı ile yüzde 7.82 gerileyerek kapanış seviyeleri bazında 22 Ocak'tan bu yana en düşüğe indi.

Yen dolar karşısında yüzde 0.1 yükselerek 102.17 olurken, gün içerisinde 102.64 yen ile 31 Ocak'tan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Yen euro karşısında ise son iki işlem gününde yüzde 1.6 kaybetmesinin ardından, bugün yüzde 0.2 prim yaptı ve 139.32 yen oldu. Euro dolar karşısında büyük bir değişiklik yaşamayarak 1.3636 dolardan işlem görüyor.

(17:15'te güncellendi)